Wij zijn een verzuimspecialist.

Wij streven naar het beste resultaat voor beide partijen. 

Synthra is opgericht in 2011 en is initiatiefnemer van de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts. 

Werken in eigen regie: de werknemer staat centraal. Dit is onze visie die we elke dag opnieuw met 40 collega's nastreven. 

Wij opereren landelijk en hebben 14 spreekuurlocaties. Klik hier voor een overzicht van onze locaties.  

Anders kijken

Synthra is opgericht in 2011 door Jasper de Wijn. Hij zag dat het de meeste werkgevers – ondanks alle inspanningen - niet lukt om verzuim structureel te verlagen. Om niet het zoveelste bedrijf te zijn dat met vernieuwende activiteiten en trainingen op de markt zou komen, heeft hij eerst onderzocht waarom het werkgevers niet lukt om het verzuim terug te dringen. Op basis van dit onderzoek heeft Synthra een model ontwikkeld. Een integraal model met een aantal aandachtsgebieden die in combinatie met elkaar tot het gewenste lage verzuim leidt.


Ook heeft Synthra onderzocht welke rollen belanghebbende partijen hebben binnen het sociale zekerheidsstelsel in Nederland. Dit zijn andere rollen dan in de praktijk wordt aangenomen. Werkgevers dragen de verantwoordelijkheid voor verzuim over naar andere partijen. Maar het tegendeel is waar: de regie en verantwoordelijkheid ligt alleen bij werkgever en werknemer. De rol van arbodiensten moet beperkter. Daarom ondersteunt Synthra werkgevers deze vicieuze cirkel te doorbreken. Wij leggen de regie bij leidinggevende en werknemer. De werknemer staat centraal.


Neem contact met ons op